NATUURLIJK HOEFBEKAPPEN OF BLOOTSVOETS TRIMMEN: NATUURLIJKE SLIJTAGE VAN DE HOEF NABOOTSEN

CONTACTEER ONS

Diksmuidelaan 299
2600 Berchem
Belgiƫ

0475 27 66 61
[email protected]


PAARDENOSTEOPATHIE

HET BELANG VAN EEN GEZOND PAARD

Paardenosteopathie is een holistische geneeswijze, wat wil zeggen dat het lichaam in zijn geheel behandeld wordt. Osteopaten beperken zich dus niet tot de probleemzone of tot het behandelen van de symptomen, maar onderzoeken meteen het volledige lichaam van het paard. Op die manier is een osteopaat in staat om spanningszones te ontdekken die vaak rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan de klachten en symptomen waarmee het paard kampt. Door deze blokkades en spanningen te behandelen, kan het lichaam van onze viervoeters zichzelf genezen zodat er opnieuw een staat van evenwicht (homeostase) ontstaat. De behandeling van uw paard begint vaak bij de rug. 

De kennis die we bij Hoof Works hebben opgedaan hebben we grotendeels ontleend uit de humane osteopatietechnieken en -onderzoeken. We hechten er erg veel belang aan om (zo spoedig mogelijk) te achterhalen waarom de paarden van onze klanten gedragswijzigingen vertonen. Onze dynamische, elegante vrienden spreken onze taal niet maar hebben daarentegen een eigen manier om zich uit te drukken. Het is aan ons, de osteopaat en de eigenaar, om hun communicatie te leren herkennen en om vervolgens adequaat te reageren. 

Onze paardenosteopatie is van toepassing op paarden die bijvoorbeeld minder presteren, een trauma moeten verwerken, minder mobiel (b)lijken, pijn of stijfheid vertonen, weerstand tegen hun bit vertonen, gedragsveranderingen vertonen of compleet weigeren te presteren. 

Wij nemen de reabilitatie en de begeleiding van uw paard graag voor onze rekening. Wenst u een afspraak vast te leggen of bent u niet overtuigd van het feit dat wij uw paard kunnen helpen met onze technieken? Contacteer ons gerust voor wat meer informatie!