NATUURLIJK HOEFBEKAPPEN OF BLOOTSVOETS TRIMMEN: NATUURLIJKE SLIJTAGE VAN DE HOEF NABOOTSEN

CONTACTEER ONS

Diksmuidelaan 299
2600 Berchem
België

0475 27 66 61
[email protected]


Onze werkwijze

Bij Hoof Works zorgen we voor een regelmatige trimbeurt aangezien onze lieve viervoeters niet in het wild leven en hun hoeven niet de kans krijgen om te slijten. Draagt uw paard nog hoefijzers? Geen probleem, wij begeleiden de herstelperiode tussen het verwijderen van de hoefijzers en het starten met natuurlijke bekapping. Deze periode varieert van een paar maanden tot uitzonderlijk een jaar (of meer) afhankelijk van het paard en de staat waarin de hoeven zich bevinden. Beweging is een must om de helende werking van het hoefmechanisme toe te laten.

Loopt uw paard blootsvoets? Een goede trimbeurt af en toe is voldoende. Bij verwaarloosde hoeven kan de herstelperiode uitlopen tot enkele maanden.

Een regelmatige trimbeurt van de hoef is noodzakelijk zodra hij zijn natuurlijke vorm weer heeft aangenomen. Afhankelijk van de hoefgroei van het paard volstaat het om een kapbeurt in te plannen om de vier à vijf weken. Met een heldere toelichting en een basis aan gereedschap kan de eigenaar van het paard zelf voor een tussentijdse kapbeurt zorgen indien nodig. Niet alleen hoeft u ons dan slechts enkele keren per jaar in te schakelen, ook kunt u zo de hoeven van uw elegante viervoeter zelf in topvorm houden wat het welzijn van uw paard alleen maar ten goede komt! Overgroeide hoefwanden komen namelijk los van de zool en kunnen ervoor zorgen dat teentjes binnendringen in het levende (en dus gevoelige) deel van de zool. Voor een paard is dit erg pijnlijk, zeker wanneer er abcessen of bleinen ontstaan.